Haberler

Bağışlanan beyin dokusunun daha uzun süre canlı kalmasını sağlayan yöntem geliştirildi

Epilepsi araştırmalarında yaşanan en büyük sıkıntılarından biri, araştırma yapılacak yeterli insan beyni veya beyin dokusu olmamasıdır. Bu nedenle diğer canlılar üzerinde testler yapılabilmektedir. Ancak, beyin ameliyatları sonrası bağışlanan beyinlerin dokular 12 saat gibi kısa süre canlı kalmaktadır. Bu da, araştırmalarda yeterli veriler elde edilmesini zorlaştırmaktadır.

Araştırmacılar, beyin dokuların ve sonuçların hastaları doğru bir şekilde temsil edebilmeleri için, beyin dokusunu saklamak ve kullanmak için yeni bir yol geliştirdiler. Bu sayede beyin dokusu 48 saat korunabilir oldu.

Bu sayede az sayıda hasta ve dokudan, çok daha fazla veri elde dilmesini sağlıyor.

Bu yöntemi,, İsveçteki Lund Üniversitesi araştırmacıları buldu. Yöntem sayesinde epilepsi gibi nörolojik rahatsızlıklara yeni bir tedavi geliştirilmek için daha fazla veri sağlayacağı ümit ediliyor.

Şemanın açıklaması

Deney kurulumuna genel bakış. (A) Doku blok halinde rezeke edilir ve bir vibratom üzerine dilimlenir. (B) sürekli kabarcıklı (% 95 O2 /% 5 CO2) aCSF içine batırılmış 15 dakika dilimler dinlenir ve (C) daha sonra küçük bölmede sürekli kabarcıklı aCSF ile 3-48 saat inkübasyon kuluçka odası ve aCSF’nin bir kapakla kapatılmış olan dış kutuda köpürtülmesiyle oluşturulan nemlendirilmiş hava. Afer inkübasyonu
dilimler elektrofizyolojik tam hücre patchclamp kayıtlarının yapıldığı çift kanatlı kayıt odasına (D) aktarılır.

Araştırmanın detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.