Haberler

Fransa’dan tıbbi esrara yeşil ışık

Tıbbi esrar, dirençli epilepsilerde ve tedavisi bulunamamış sendromlarda son zamanlarda kullanılmaya başlandı.

Ne kadar esrar diye belirtilse de aslında esrarın elde edilen hint kenevirinin içindeki başka bileşenden elde edilen özel bir yağdır. Bu bitkilerden THC ile CBD yağı elde edilir. THC sağlık için zararlıdır. CBD’nin sağlığa olumlu etkileri vardır. Araştırmalar devam etmektedir.

Tıbbi esrarın kullanımı dünya genelinde yeni yeni serbest kalmaktadır. Fransa’da izin veren ülkelere katılmaya yönelik ilk adımı attı. Yaklaşık 2 yıl deneme amaçlı kullanıma izin verdi.

Bu karar, 2020 Sosyal Güvenlik Bütçesi taslağının gözden geçirilmesi sırasında alındı. Daha önce Fransa İlaç Ajansı daha onay vermişti.

Denemeler ilaca dirençli hastalar üzerinde yapılacak. 2 yıl denenme verilmesindeki amaç, yararlı olup olmadığı konusunda veri elde etmek olduğu açıklandı.

“Reçeteyle uyuşturucu satımına başlanacak” gibi söylemlerin yanlış olduğu ve böyle bir durumun söz konusu olamayacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.