Haberler

Türk Büyükelçiliği epilepsi hastası için düzenlenen kermeste stant açtı

Kırgızistan Rusya Slovyan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen kermes, Bişkek’te Rusya Slovyan Üniversitesi (KRSU) ana binası önündeki alanda gerçekleşti.

Epilepsi hastası bir çocuğa yardım etmek amacıyla yapılan kermese 18 ülkenin temsilcileri katıldı. Ziyaretçiler farklı kültürleri de tanıma fırsatı bulmuş oldu. Etkinlikte hediyelik eşya, kitap, oyuncak, yiyecek ve içecek satıldı.

Kermese 18 ülkenin temsilcileri de katıldı. Ziyaretçiler farklı kültürleri de tanıma fırsatı bulmuş oldu. Etkinlikte hediyelik eşya,kitap,oyuncak, yiyecek ve içecek satıldı.

Türkiye Bişkek Büyükelçiliği de stant açtı. Türk standında simit,ayran, poğaça, baklava gibi yiyeceklere yer verildi. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat’ın eşi Vasilika Fırat, Türk standına gelen ziyaretçileri Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgilendirdi.

Kermesten renkli görüntüler

Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasta bir çocuğa destek olmak için kermese katılma kararı aldıklarını belirtti. Vasilika Fırat, daha önce de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Bişkek’te ihtiyaç sahiplerine 100 tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.