Haberler

Üniversiteli Sibel’in intiharı Türkiye’yi sarstı

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrenci Sibel Ünli’den haber alamayan ailesi kendisinden haber alınamadığı için 2 Ocak Perşembe günü polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis çalışma başlattı.

3 Ocak Cuma öğle saatlerinde Samatya Sahili’nde çevredekiler çanta fark etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, çantanın perşembe günü ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan Sibel Ünli’ye ait olduğunu tespit etti.

Denizde arama yapan polis ekipleri, Sibel Ünli’nin cansız bedenine ulaştı.

4 Ocak Perşembe günü toprağa verildi.

Epilepsi hastası olduğu öğrenilen Sibel Ünli’nin sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. “Comrade Ulrike” adıyla ve “kibele1903” kullancı adıyla kullandığı sosyal medya hesabında sabitlediği tweetinde “Gidecek yerim yok yaşanmaya değer hayatım da” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Hafta Sonunda Sosyal Medyada Gününün Gündemi Oldu

Sibel Ünli’nin sosyal medya hesabından son zamanlarda yaptığı paylaşımlarda iş aradığı da anlaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları #SibenÜnli hastagi açarak ona sahip çıktı.

İstanbul Üniversite’nin sabah kahvaltısını kaldırıp yemeği zamlandırmasının nedeniyle en çok öne çıkan paylaşım bu oldu:

Daha sonra ailesini ziyaretine gittiği söyleyen bir sosyal medya kullanıcısı şu tweetleri attı:

Peki doğrusu ne?

Ailesiyle görüşenler, Sibel’in fiziksel yapısıyla ve hastalığıyla dalga geçildiği, bu nedenle psikolojik sorunlar (majör depresyon) yaşamaya başlandığı belirtti. Buna ek olarak ailenin, “Ona daha iyi şartlarda destek olabilecek imkânlarımız yoktu” dediğini belirtti. Sibel Ünli, 7 çocuklu bir ailenin çocuklarından biriydi.

Sosyal medyada paylaştığı bir videoya gelen yorum siber zorbalık nedeniyle de intihar etmiş olabileceği akıllara getirdi. Kaybolduğu güne yakın paylaşımlarına yapılmış bir yorum:

Siber zorbalık; başka bir kişiyi hedef almak, utandırmak, tehdit etmek için teknolojik platformları kullanmasıdır. Siber saldırı veya siber taciz de denilmektedir. Siber saldırı, daha çok bir veya birden fazla kişinin çok sayıda kullanıcıyla hedef alınmasında kullanılmaktadır. Aslında yaşananlara bakınca Sibel Ünli’nin siber zorbalığa kaldığı anlaşılıyor.

Majör depresyon; en az iki hafta boyunca, farklı türden günlük hadise ve tecrübeler karşında, sabit bir şekilde ruh halinde bulunulması halidir.

Tedavi Görüyordu

Aile majör depresyon nedeniyle geçen haftalarda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi için yatırıldığını belirtildi. 15 gün yatırılması gerekirken tedavi sürecindeki olumlu gelişmeler nedeniyle 10 gün yatırıldığını, tedavinin evde sürmesi gerektiğine karar verildiği belirtildi.

Sibel Ünli yaklaşık bir yaşında geçirdiği ağır bir ateşli hastalık sonrası günlerce hastaneye yatırıldığı ve bu hastalık sonrası tekrarlanan sara (epilepsi) krizlerini farklı zamanlarda yaşadığı ve bu hastalığı sonrası antiepileptik tedaviler aldığı söylendi.

Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu

Sosyal medyada daha çok parasız kalması nedeniyle attığı tweet üzerinde duruldu. Kimi iktidara yüklenirken, kimiyse Ekrem İmamoğlu’nun burs vaadini getirmemesine bağladı.

Bir kişinin attığı tweet tepkilere neden oldu.

Attığı tweet nedeniyle hedef oldu. İlk iş gününe başlamadan kovuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.